Meststof

meststofHeeft u een overschot aan meststof of heeft u juist meststof nodig? Bij mestverwerkingsbedrijf Mestverwerking Fryslân bent u voor zowel het laten afvoeren van meststof als voor het laten aanleveren van meststof aan het juiste adres. Wij zijn een erkend mestverwerkingsbedrijf dat werkzaam is in heel Nederland. Wij halen mest op, leveren mest en verwerken mest tot een nuttig exportproduct dat kan worden gebruikt in de akkerbouw en voor biogasinstallaties. We beschikken over veel kennis en ervaring en kunnen u altijd snel van dienst zijn. Wij zijn gespecialiseerd in het verwerken van koeien-, varkens- en kippenmest, maar ook voor het verwerken van andere soorten mest kunt u ons inschakelen. Al onze mest wordt op een duurzame manier verwerkt.

Door slim gebruik te maken van een netwerk van vaste charters kunnen we altijd binnen korte tijd bij u langs komen. Onze charters rijden dagelijks door het hele land om mest op te halen of mest te leveren bij boerderijen. Of uw bedrijf gevestigd is in Limburg of in Noord-Holland, u kunt altijd gebruik maken van onze diensten en u kunt altijd onze producten bij uw bedrijf laten bezorgen. Heeft u meer meststof nodig of wilt u juist graag meststof laten ophalen? Neem dan contact met ons op, dan komen we zo snel mogelijk bij u langs!

De verwerking van meststof

Mestverwerking Fryslân beschikt over een grote opslagcapaciteit. Zo is onze meststof altijd uit voorraad leverbaar en hebben we ook altijd de ruimte en de middelen om afgevoerde meststof op te slaan. Ook geeft dit ons de mogelijkheid om grotere hoeveelheden organische meststoffen te leveren of juist bij u op te komen halen. We vertellen u graag wat er vervolgens met deze meststof gebeurt in ons mestverwerkingsbedrijf.

Bij produceren een nuttig exportproduct. Hiervoor worden meerdere soorten mest gebruikt. Het exportproduct kent twee verschillende toepassingen. In de eerste plaats kan ons product worden ingezet voor de akkerbouw, als bodemverrijker. U kunt het dan gebruiken als alternatief voor kunstmest. Uw gewassen zullen door ons product uitstekend gedijen. Ook kan ons product gebruikt worden als biomassa voor biogasinstallaties. Wij kunnen u een zeer hoge economische gasopbrengst garanderen. Naast ons exportproduct produceren wij ook mestkorrels. Deze mestkorrels zijn geproduceerd op duurzame wijze en zijn reukloos en volledig vrij van ziektekiemen. De mestkorrels zijn leverbaar in verschillende hoeveelheden. De samenstelling van de mestkorrels kan naar wens worden aangepast. Zo zijn onze mestkorrels ook geschikt voor gewas- en bodemgestuurde bemestingsbehoeften.

De mestverwerkingsplicht

Als veehouder bent u vast al op de hoogte van de zogenoemde mestverwerkingsplicht. Deze mestverwerkingsplicht houdt in dat alle veehouders van Nederland een deel van de op het bedrijf geproduceerde mest moeten (laten) verwerken. Als u als veehouder mest moet laten verwerken staan we bij Mestverwerking Fryslân voor u klaar. Bij ons kunt u uw mestverwerkingsplicht op een eenvoudige en snelle manier in orde maken.U kunt ook bij ons terecht voor meer informatie als u vragen heeft over deze mestverwerkingsplicht. We kunnen u precies vertellen wat er van veehouders wordt verwacht en geven u graag uitleg over de manier waarop wij u hierin van dienst kunnen zijn. Daarnaast beschikken we over veel kennis op het gebied van VVO’s. Dit is een veelgebruikt middel om aan de mestverwerkingsplicht te kunnen voldoen. VVO’s kunt u zowel kopen als verkopen. Heeft u vragen over VVO’s? Neem dan contact met ons op of kijk op onze website. Hier vindt u meer informatie over onze diensten en producten. Ook als u mestkorrels bij ons wilt bestellen kunt u terecht op onze website. Bij Mestverwerking Fryslân helpen we u graag om aan de mestverwerkingsplicht te voldoen! U kunt altijd op ons rekenen, ook als u er even niet uitkomt. Wij helpen u graag!

​​Over Mestverwerking Fryslân

Waarom zou u Mestverwerking Fryslân inschakelen? Wij bieden u niet alleen hoogwaardige mestverwerking maar ook een aantal voordelen. Bij Mestverwerking Fryslân  zorgen we voor een strakke logistieke planning, een snelle aan- of afvoer van mest met eigen charters, een gegarandeerde afzet binnen een straal van 180 km, een grote opslagcapaciteit en, indien u daar behoefte aan heeft, een bedrijfsspecifieke berekening van de mestverwerkingsplicht. Wanneer u kiest voor Mestverwerking Fryslân kiest u dus niet alleen voor hoogwaardige mestverwerking maar kiest u ook voor service. We kunnen u alles vertellen op het gebied van mestverwerking en zetten ons graag in om u van dienst te kunnen zijn. U kunt ons altijd benaderen via e-mail of telefoon wanneer u vragen heeft over onze diensten of producten. We horen graag van u en beantwoorden graag uw vragen. Waar kunnen we u mee van dienst zijn?