VVO fosfaat

vvo fosfaatOp zoek naar VVO fosfaat? Voor iedere veehouder in Nederland geldt de zogenoemde mestverwerkingsplicht. De mestverwerkingsplicht is in het leven geroepen om een duurzaam evenwicht te creeëren tussen de mestproductie en de mestafname. De mestverwerkingsplicht houdt in dat iedere Nederlandse veehouder een bepaald percentage van de op het bedrijf geproduceerde mest moet (laten) verwerken. Welk percentage dit precies is, is afhankelijk van de regio waar het bedrijf is gevestigd. De percentages verschillen namelijk per regio. Het verwerken van het wettelijk verplichte percentage mest kan op verschillende manieren. Zo kunt u bijvoorbeeld ook mest plaatsen op uw eigen land. Maar wat als u als veehouder niet over zoveel eigen land beschikt? Hoe kunt u dan aan uw mestverwerkingsplicht voldoen? Dit is waar een VVO fosfaat voor bedoeld is. Een VVO is een Vervangende Verwerkings Overeenkomst. Een VVO is de ideale oplossing als u uw mestverwerkingsplicht graag wilt overdragen. Door het kopen van een VVO kunt u, als veehouder met onvoldoende eigen land of middelen om zelf de mest te verwerken, uw mestverwerkingsplicht eenvoudig en snel overdragen aan degene van wie u de VVO koopt. Wij mestverwerkingsbedrijf Mestverwerking Fryslân helpen we u graag met alles op het gebied van mestverwerking. Wij zijn gespecialiseerd in het verwerken van kippen-, varkens- en koeienmest. Daarnaast kunnen we u alles vertellen over een VVO fosfaat. Wilt u weten hoe u als veehouder kunt voldoen aan de mestverwerkingsplicht? Of wilt u weten hoe u te werk moet gaan als u een VVO fosfaat wilt aanschaffen? Neem dan contact met ons op. We vertellen u graag meer!

Een VVO fosfaat kopen of verkopen bij VVO Poule

VVO’s kopen en verkopen doet u via VVO Poule. Dit online platform gaat uit van Mestverwerking Fryslân B.V. Mestverwerking Fryslân B.V. is een erkende mestverwerker. Onder erkenningsnummer NL 35931 verwerkt het bedrijf mest conform de EG 1069/2009 verordening tot hoogwaardige export producten. Als erkend mestverwerkingsbedrijf zijn wij bekend met alle drie de mestverwerkingsmogelijkheden. Als veehouder kunt u namelijk op meerder manieren voldoen aan de mestverwerkingsplicht. Wij zijn bekend met het verwerken van de dikke fractie (code 61) en het verwerken van mest via een driepartijen overeenkomst, waarbij de mest via een verwerker wordt afgevoerd (DPO). In de derde plaats kunt u bij Mestverwerking Fryslân BV terecht als u uw mestverwerkingsplicht graag wilt regelen door middel van een VVO fosfaat. Wanneer u als veehouder niet over voldoende land beschikt om zelf het bij wet verplichte percentage mest te verwerken dan is een VVO fosfaat de ideale manier om aan de mestverwerkingsplicht te kunnen voldoen. Maar ook als u juist wél over voldoend eigen land beschikt kunnen VVO’s interessant zijn voor u. Wanneer u namelijk de middelen hebt om meer mest te verwerken dan alleen de mest van uw eigen bedrijf dan kunt u VVO’s verkopen. Wilt u graag weten hoe dit precies in zijn werk gaat? We vertellen u graag meer. Neem contact met ons op wanneer u interesse heeft in het verkopen van VVO’s. We horen graag van u waar u mee van dienst kunnen zijn!

Over VVO Poule

​VVO Poule is hét online platform dat als doel heeft om het voor veehouders zo eenvoudig mogelijk te maken om de mestverwerkingsplicht te regelen. Op dit online platform vindt u alles wat u moet weten. VVO Poule is een initiatief van Mestverwerking Fryslân BV, waardoor u profiteert van alle voordelen die Mestverwerking Fryslân BV u biedt. Zo profiteert u bijvoorbeeld van een strakke logistieke planning, een snelle aanvoer van mest en afvoer van verwerkte mestproducten met eigen charters, een gegarandeerde afzet binnen een straal van 180 kilometer, een grote opslagcapaciteit en, indien gewenst, een bedrijfsspecifieke berekening van uw mestverwerkingsplicht.

​​Over Mestverwerking Fryslân

Mestverwerking Fryslân staat voor hoogwaardige mestverwerking en goede en betrouwbare service. Wij hebben veel kennis en ervaring in huis op het gebied van mestverwerking en kunnen u alles vertellen over het kopen en verkopen van VVO’s. Als u er niet helemaal uitkomt en het lastig vindt om uw mestverwerkingsplicht te regelen, geven wij u graag persoonlijk advies. Wanneer u ons inschakelt voor advies weet u straks precies wat er van u als veehouder wordt verwacht. Zo maken we het heel eenvoudig voor u om de mestverwerkingsplicht te regelen. U kunt vragen op het gebied van de mestverwerkingsplicht of mestverwerking in het algemeen altijd bij ons kwijt. U kunt ons eenvoudig bereiken via e-mail en telefoon. Daarnaast is er veel informatie op het gebied van mestverwerking te vinden op onze website. Wat kunnen we als mestverwerkingsbedrijf Mestverwerking Fryslân voor uw bedrijf betekenen? We horen graag van u!