VVO kopen

vvo kopenOp zoek naar VVO kopen? De mestverwerkingsplicht geldt voor iedere veehouder in Nederland. De mestverwerkingplicht is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat er een duurzaam evenwicht ontstaat tussen de mestproductie en de mestafzet. Elke veehouder moet een bepaald percentage van de op het bedrijf geproduceerde mest (laten) verwerken. Welk percentage dat precies is hangt af van de regio waarin het bedrijf is gevestigd. De percentages zijn namelijk per regio verschillend.

Als u als veehouder veel grond in uw bezit heeft dan kunt u de mest daar plaatsen. Maar soms is het niet mogelijk om dat te doen of bezit u als veehouder niet voldoende eigen grond. In dat geval wordt het lastig om aan de mestverwerkingsplicht te voldoen en om het wettelijk verplichte percentage te halen. Gelukkig er een eenvoudige manier waarop u dan alsnog aan uw mestverwerkingsplicht kunt voldoen: u kunt uw mestverwerkingsplicht overdragen. Door een VVO te kopen, een Vervangende Verwerkings Overeenkomst, kunt u uw mestverwerkingsplicht namelijk overdragen. Op deze manier kan iedere veehouder aan de mestverwerkingsplicht voldoen, ook de veehouders met onvoldoende eigen land. Wilt u een VVO kopen? Als mestverwerkingsbedrijf Mestverwerking Fryslân leggen we u graag uit hoe u daarbij te werk moet gaan.

VVO kopen of verkopen bij VVO Poule

Wanneer u niet in staat bent om voldoende mest te (laten) verwerken, dan is het kopen van een VVO dé manier om alsnog aan uw mestverwerkingsplicht te kunnen voldoen. U draagt uw mestverwerkingsplicht simpelweg over aan degene van wie u de VVO koopt. Maar stel dat u in staat bent om meer mest te verwerken dan wat de wet van u vraagt, dan heeft u ook de mogelijkheid om VVO’s te verkopen. Voor zowel het kopen van VVO’s als voor het VVO kopen moet u bij VVO Poule zijn. VVO Poule is een initiatief van Mestverwerking Fryslân BV. Mestverwerking Fryslân BV is een erkende mestverwerker. Onder erkenningsnummer NL 35931 verwerkt het bedrijf mest conform de EG 1069/2009 verordening tot hoogwaardige export producten. Mestverwerking Fryslân BV is met alle mestverwerkingsmogelijkheden bekend. Voldoen aan de mestverwerkingsplicht kan namelijk op drie verschillende manieren. Zo zijn wij bekend met het verwerken van de dikke fractie (code 61) en kunt u ook bij ons terecht voor het verwerken van mest via een driepartijen overeenkomst, waarbij de mest via een verwerker wordt afgevoerd (DPO). Tot slot kunt u bij ons terecht als u uw mestverwerkingsplicht graag wilt regelen door middel van de aanschaf van VVO’s.​​

​​Over Mestverwerking Fryslân

Als mestverwerkingsbedrijf Mestverwerking Fryslân zijn we er voor u. We komen de mest bij u ophalen, verwerken deze mest en verkopen deze mest vervolgens weer door als nuttig exportproduct voor de akkerbouw of voor biogasinstallaties. Kiezen voor Mestverwerking Fryslân betekent dat u niet alleen kiest voor hoogwaardige mestverwerking maar ook kiest voor een aantal extra voordelen. Zo zorgen wij bijvoorbeeld voor een strakke logistieke planning, een snelle aan- of afvoer van mest met eigen charters, een gegarandeerde afzet binnen een straal van 180 km, een grote opslagcapaciteit en, indien u daar behoefte aan heeft, een bedrijfsspecifieke berekening van de mestverwerkingsplicht. Mestverwerking Fryslân is gevestigd in Wouterswoude maar is niet alleen werkzaam in Friesland. We zijn werkzaam in het hele land. Elke dag rijden we langs boerderijen in heel Nederland om verschillende soorten mest bij onze veehouders op te halen. Waar uw bedrijf ook gevestigd is, bij Mestverwerking Fryslân komen we altijd bij u langs. Ook als u geen mest wilt laten verwerken maar bijvoorbeeld een VVO wilt kopen bent u bij ons aan het juiste adres. Hoe kunnen we u van dienst zijn?

​Vragen over VVO kopen?

Is het u nog steeds niet helemaal duidelijk hoe u aan de  mestverwerkingsplicht kunt voldoen? Laat het ons dan weten. We vertellen u graag alles over de mestverwerkingsplicht wat u wilt weten. U kunt uw vraag via e-mail of via de telefoon aan ons stellen. Wij leggen u dan graag uit hoe u aan de mestverwerkingsplicht kunt voldoen en wat u daarin van ons kunt verwachten. Ook leggen we u uit hoe u VVO’s kunt kopen of verkopen en hoe dit precies in zijn werk gaat. Wanneer u via de telefoon uw vraag wilt stellen raden we u aan om even op onze website te kijken voor het juiste telefoonnummer. Hier vindt u ook meer informatie over onze manier van werken, onze service en onze producten. We horen graag van u en geven u graag meer informatie over mestverwerking en het kopen en verkopen van VVO’s. Wat kunnen we als mestverwerkingsbedrijf voor uw bedrijf betekenen?