VVO mest

vvo mestOp zoek naar in- of verkoop van VVO mest? Als u veehouder bent dan geldt voor u de mestverwerkingsplicht. We leggen u graag uit wat deze mestverwerkingsplicht inhoudt. Het houdt in dat u als veehouder verplicht bent om een percentage van de mest die op uw bedrijf is geproduceerd, te verwerken. Deze wetgeving is in het leven geroepen om een duurzaam evenwicht te creeëren tussen mestproductie en mestafzet. Per regio is het verschillend welk percentage van de op het bedrijf geproduceerde mest precies verwerkt moet worden. Maar wat moet u doen als u als veehouder niet in het bezit bent van eigen land om alle mest te kunnen plaatsen? Dan kunt u gebruik maken van een VVO mest. VVO staat voor Vervangende Verwerkings Overeenkomst. Door een VVO mest kan de verwerkingsplicht worden overgedragen. Zo kunt op een eenvoudige manier aan uw mestverwerkingsplicht voldoen, ook als u de mest zelf niet kunt plaatsen. We leggen u graag uit hoe u te werk gaat bij het kopen of verkopen van een VVO mest.

VVO mest kopen of verkopen bij VVO Poule

Genoeg mest kunnen (laten) verwerken, dat is niet voor iedere veehouder mogelijk. Wanneer u niet in staat bent om voldoende mest te (laten) verwerken, dan kunt u door middel van het kopen van een VVO alsnog aan uw mestverwerkingsplicht voldoen. U draagt uw mestverwerkingsplicht dan over aan degene van wie u de VVO koopt. Maar het is ook andersom mogelijk. Als u in staat bent om meer mest te verwerken dan wat de wet van u vraagt, dan kunt u VVO’s verkopen. Voor zowel het kopen als het verkopen van VVO mest moet u bij VVO Poule zijn. VVO Poule is een initiatief van Mestverwerking Fryslân BV. Mestverwerking Fryslân BV is een erkende mestverwerker. Onder erkenningsnummer NL 35931 verwerkt het bedrijf mest conform de EG 1069/2009 verordening tot hoogwaardige export producten. Met alle mestverwerkingsmogelijkheden is Mestverwerking Fryslân BV bekend. Voldoen aan de mestverwerkingsplicht kan op drie verschillende manieren. Zo zijn wij bekend met het verwerken van de dikke fractie (code 61) en kunt u ook bij ons terecht voor het verwerken van mest via een driepartijen overeenkomst, waarbij de mest via een verwerker wordt afgevoerd (DPO). Tot slot kunt u bij ons terecht als u uw mestverwerkingsplicht graag wilt regelen door middel van de aanschaf van VVO’s.​​

​​Over Mestverwerking Fryslân

Als u kippen- varkens- of koeienmest wilt laten verwerken dan zoekt u uiteraard een mestverwerkingsbedrijf met kennis van zaken op het gebied van mestverwerking. Een professioneel en betrouwbaar bedrijf waar u als veehouder op kunt rekenen. Als mestverwerkingsbedrijf Mestverwerking Fryslân zijn we er voor u. We halen de overtollige mest bij u op, verwerken deze mest en verkopen deze mest vervolgens weer door als nuttig exportproduct voor de akkerbouw of voor biogasinstallaties. Wanneer u kiest voor Mestverwerking Fryslân dan kiest u niet alleen voor hoogwaardige mestverwerking maar dan levert dit u ook een aantal extra voordelen op. Zo zorgen wij bijvoorbeeld voor een strakke logistieke planning, een snelle aan- of afvoer van mest met eigen charters, een gegarandeerde afzet binnen een straal van 180 km, een grote opslagcapaciteit en, indien u daar behoefte aan heeft, een bedrijfsspecifieke berekening van de mestverwerkingsplicht. Mestverwerking Fryslân is gevestigd in Wouterswoude. Van hieruit zijn wij werkzaam in het hele land. Elke dag rijden we langs boerderijen in heel Nederland om verschillende soorten mest op te halen. Waar uw bedrijf ook gevestigd is, bij Mestverwerking Fryslân komen we altijd bij u langs. Waar kunnen we u mee van dienst zijn?

Vragen over VVO mest?

Wilt u graag nog meer weten over het verwerken of afvoeren van mest? Of is het u nog steeds niet helemaal duidelijk hoe u aan de  mestverwerkingsplicht kunt voldoen? Geen enkel probleem, we vertellen u graag alles wat u wilt weten. Wanneer u contact met ons opneemt vertellen we u graag hoe we te werk gaan wanneer we de mest verwerken en wat u van ons kunt verwachten wanneer we de mest bij u komen ophalen. Door ons een e-mail te sturen of door ons te bellen kunt u ons altijd snel en eenvoudig bereiken. Wij geven u graag antwoord op al uw vragen. Op onze website vindt u voor iedere vraag het juiste telefoonnummer. Hier vindt u ook meer informatie over onze manier van werken, onze service en onze producten. We horen graag van u en geven u graag meer informatie over mestverwerking. We zorgen er graag voor dat u alles weet wat u moet weten. Wat kunnen we op het gebied van mestverwerking voor uw bedrijf betekenen?