VVO’s

vvo'sOp zoek naar VVO’s? Als u veehouder bent dan heeft u te maken met de mestverwerkingsplicht. Dit houdt in dat u als veehouder bij wet verplicht bent om een bepaald percentage van de mest die op uw bedrijf is geproduceerd te verwerken. Dit verwerken kunt u zelf doen door de mest op uw eigen land te plaatsen of, als u niet over voldoende land beschikt om dit te kunnen doen, door iemand anders de mest voor u te laten verwerken. Om ervoor te zorgen dat iedere veehouder in staat is om te voldoen aan de mestverwerkignsplicht wordt er veel gebruik gemaakt van VVO’s.  Een VVO is een Vervangende Verwerkings Overeenkomst. Door het kopen van een VVO kunt u, als veehouder met onvoldoende eigen land of middelen om zelf de mest te verwerken, uw mestverwerkingsplicht overdragen aan degene van wie u de VVO koopt. Een VVO is zo een eenvoudige en snelle manier om alsnog aan uw mestverwerkingsplicht te kunnen voldoen. Wanneer u een VVO wilt kopen of verkopen, of graag meer informatie wilt over VVO’s bent u bij Mestverwerking Fryslân aan het juiste adres. Wij vertellen u graag meer over het systeem van VVO’s en leggen u graag uit wat er precies van u als veehouder wordt verwacht en hoe u de mestverwerkingsplicht eenvoudig en snel kunt regelen door middel van VVO’s. U kunt altijd rekenen op eerlijk en vakkundig advies. Wij zorgen er graag voor dat u straks volledig op de hoogte bent!

VVO’s kopen en verkopen bij VVO Poule

Wanneer u als veehouder niet de middelen heeft om de overtollige mest van uw bedrijf zelf te verwerken kunt u gebruik maken van VVO’s. Maar wanneer u wél over voldoende eigen land beschikt en zelfs nog wel wat meer mest zou kunnen verwerken zijn VVO’s ook interessant voor u. Het in bezit hebben van meer dan voldoende eigen grond stelt u namelijk in de gelegenheid om VVO’s te verkopen. U neemt dan de mestverwerkingsplicht over van een andere veehouder en verwerkt ook deze mest door de mest bijvoorbeeld op de rest van uw eigen land te plaatsen. Bij VVO Poule moet u zijn wanneer u VVO’s wilt kopen óf verkopen. VVO Poule is een initiatief van Mestverwerking Fryslân BV. Mestverwerking Fryslân BV is een erkende mestverwerker. Onder erkenningsnummer NL 35931 verwerkt het bedrijf mest conform de EG 1069/2009 verordening tot hoogwaardige export producten. Mestverwerking Fryslân BV is bekend met alle drie de mestverwerkingsmogelijkheden. Een veehouder kan namelijk op meerder manieren voldoen aan de mestverwerkingsplicht. Wij zijn bekend met het verwerken van de dikke fractie (code 61) en het verwerken van mest via een driepartijen overeenkomst, waarbij de mest via een verwerker wordt afgevoerd (DPO). Daarnaast kunt u bij Mestverwerking Fryslân BV terecht als u uw mestverwerkingsplicht graag wilt regelen door middel van VVO kopen.​

Over VVO Poule

VVO Poule is in het leven geroepen als platform dat er voor moet zorgen dat het voor veehouders zo eenvoudig mogelijk is om de mestverwerkingsplicht te regelen. U vindt op het platform alles wat u moet weten. VVO Poule is onderdeel van Mestverwerking Fryslân BV, waardoor u profiteert van alle voordelen die Mestverwerking Fryslân BV u biedt. Deze voordelen omvatten bijvoorbeeld een strakke logistieke planning, een snelle aanvoer van mest en afvoer van verwerkte mestproducten met eigen charters, een gegarandeerde afzet binnen een straal van 180 kilometer, een grote opslagcapaciteit en een bedrijfsspecifieke berekening van uw mestverwerkingsplicht. Dit maakt VVO Poule tot hét platform waarop u eenvoudig en snel uw mestverwerkingsplicht regelt!

Over Mestverwerking Fryslân

Mestverwerking Fryslân heeft u veel te bieden, zoals bovenstaande voordelen. Wanneer u kiest voor Mestverwerking Fryslân kiest u dus niet alleen voor hoogwaardige mestverwerking maar kiest u ook voor extra service. Wij beschikken over veel kennis op het gebied van mestverwerking en kunnen u alles vertellen over het kopen en verkopen van VVO’s. Wanneer u het lastig vindt u om uw mestverwerkingsplicht te regelen, geven wij u graag advies op maat. We kunnen u precies vertellen wat er van u als veehouder wordt verwacht en wat hier als mestverwerkingsbedrijf voor u kunnen betekenen. We maken het graag zo makkelijk mogelijk voor u om uw mestverwerkingsplicht te regelen. Komt u er toch nog niet helemaal uit? U kunt uw vragen altijd bij ons kwijt. Wij zijn te bereiken via e-mail en telefoon. Daarnaast is er veel informatie te vinden op het gebied van mestverwerking op onze website. Wat kunnen we als mestverwerkingsbedrijf Mestverwerking Fryslân voor uw bedrijf betekenen? We horen graag van u!