Mest

mest​U wilt mest laten verwerken? Bent u een veehouder? Dan bent u verplicht om een deel van uw mest te laten verwerken. Dit staat in de mestverwerkingsplicht. De mestverwerkingsplicht wil zorgen voor een duurzaam en verantwoord evenwicht tussen mestproductie en mestafzet. Hoeveel u moet laten verwerken ligt aan de regio waar uw bedrijf zit gevestigd. Bij Mestverwerking Fryslân kunnen wij een bedrijfsspecifieke berekening maken en u deskundig advies geven. Mestverwerking Fryslân kan uw mest ophalen, vervolgens verwerken en een kwalitatief exportproduct uitleveren. Dit product is inzetbaar als een vervanger van kunstmest of kan gebruikt worden als biomassa voor biogasinstallaties. Mestverwerking Fryslân heeft door de jaren heen veel kennis en ervaring opgedaan. Wij zijn een erkend bedrijf wat betreft mestverwerking. Wij houden de verandering van de mestverwerkingsplicht scherp in de gaten. Wij weten namelijk dat de mestverwerkingsplicht elk jaar bijgesteld of aangepast wordt. Wanneer u dat niet weet, loopt u de kans op een boete. Dat is natuurlijk zonde. Wij hebben verschillende manieren die verantwoord zijn op het gebied van mestverwerking.

Wat doen wij met uw mest?

Mestverwerking Fryslân beschikt als bedrijf over een groot netwerk en een strakke logistieke planning. Door dit netwerk en de goede logistiek kunnen wij uw mest ophalen overal in Nederland. Daarnaast hebben wij een grote opslag. Nadat wij uw mest hebben opgehaald verwerken wij het op een verantwoorde manier tot een kwalitatief exportproduct. Bovendien werken wij met eigen charters. Dit houdt in dat wij snel en efficient te werk kunnen gaan met de aanvoer van mest en de afvoer van verwerkte mestproducten. Wij garanderen afzet binnen een straal van 180 kilometer. Mestverwerking Fryslân is bekend met 3 mestverwerking mogelijkheden. Ten eerste hebben wij de dikke fractie (code 61) te bieden of de driepartijen overeenkomst. Bij de driepartijen overeenkomst is er een veehouder, mestverwerker én mestbewerker betrokken. Ook voor VVO’s kunt u bij Mestverwerking Fryslân terecht. Mestverwerking Fryslân heeft een online platform opgericht genaamd VVO Poule. VVO Poule is er voor u om makkelijk en eenvoudig de mestverwerkingsplicht te regelen. U kunt ervoor kiezen om een VVO te verkopen of te kopen. Wanneer u meer mest kan verwerken dan wettelijk nodig is, is het slim om een VVO te verkopen. Bent u niet in staat om uw eigen mest te verwerken? Dan kan u een VVO kopen. Op deze manier behouden we de balans tussen mestproductie en mestafzet.

​Heeft u interesse of vragen? Wij zijn bereikbaar via de e-mail of telefoon. Wij staan u zo snel mogelijk te woord en vertellen u graag meer over onze mogelijkheden!