Mestkorrels

Als het gaat om kwalitatief hoogwaardige mestkorrels bent u bij Mestverwerking Fryslân aan het goede adres.

Om tot een goed product te komen, wordt een aantal stappen genomen:

 • Allereerst het collecteren van de mestgrondstof.
 • Vervolgens worden de diverse mestsoorten gemengd.
 • Aansluitend het composteren van het mestmengsel
 • en het pasteuriseren en hygiëniseren daarvan.
 • Dan volgt het nadrogen.
 • Tot slot het persen / verpakken en distribueren van het mestmengsel tot korrel.

Door dit proces garanderen wij een reukloze, ziektekiemvrije en duurzaam geproduceerde mestkorrel.
Tijdens het productieproces kunnen ook mineralen worden toegevoegd. Zo zijn wij in staat om on demand gewas- en bodem gestuurde bemestingsbehoeften te realiseren zoals de klant dat wil.

Product range
1. Back to the ROOTS: 4-3-3 (NPK)

Analyse Back to the ROOTS: 4-3-3 (NPK)                                                                               < KLIK HIER>
2. Back to the ROOTS: on demand

Door natuurlijke toevoegingen kunnen wij de mineralenverhouding in de mest dus beïnvloeden. Dit hangt

uiteraard wel af van de bodemgesteldheid.

3. Back to the ROOTS: growth building blocks
Een meerstappenplan door middel van twee componenenten:
    – BttR grondverbeteraar in combinatie met het BttR meststoffenprogramma. Deze worden na
elkaar in  de bodem gebracht. Hiermee garanderen wij een optimaal groeiconcept voor “probleembodems”.

Verpakkingsbatches

 • Bulk
 • Big bags
 • Kleinverpakking zakgoed: 25 – 20 – 10 kg + emmers

Samenvattend

 • CO2 neutrale productieketen
 • Mestinname met / zonder contract
 • Samenstelling mestkorrel on demand
 • Combinatieplan bodemverbeteraar met bijpassende meststoffen
 • Reuk- en ziektekiemvrij
 • Exporteerbaar product

Voor meer informatie                                                                                                                      < KLIK HIER >

Mestkorrels

mestkorrelsOp zoek naar mestkorrels? Mestverwerkingsbedrijf Mestverwerking Fryslân rijdt dagelijks langs boerderijen door heel het land. Hier wordt vervolgens het teveel aan mest opgehaald. Deze mest wordt vervolgens verwerkt en weer doorverkocht. Als mestverwerkingsbedrijf levert Mestverwerking Fryslân ook mestkorrels van hoogwaardige kwaliteit. Wanneer u op zoek bent naar mestkorrels dan bent u bij Mestverwerking Fryslân dan ook aan het juiste adres. Om tot mestkorrels van hoge kwaliteit te komen, doorlopen we een vast stappenplan. Allereerst wordt de mestgrondstof verzameld. Deze mestgrondstof komt van boerderijven door heel Nederland. Vervolgens worden de diverse mestsoorten gemengd. De derde stap is het composteren van de gemengde mest. Vervolgens wordt dit weer gepasteuriseerd en en gehygiëniseerd. De vijfde stap is het nadrogen van de mest. Tot slot wordt het mestmengsel tot korrels geperst en worden de mestkorrels ingepakt en gedistributeerd. Door op deze manier te werk te gaan kunnen wij u reukloze, ziektekiemvrije en duurzaam geproduceerde mestkorrels aanbieden. Is er sprake van een gewas- en bodemgestuurde bemestingsbehoefte? Wanneer u uw wensen aan ons doorgeeft kunnen wij tijdens het productieproces van de mestkorrels mineralen toevoegen.

Onze mestkorrels zijn verkrijgbaar in bulk, big bags en kleinverpakkingen. ZO kunt u eenvoudig en snel de hoeveelheid bestellen die u nodig heeft!

Waarom mestkorrels van Mestverwerking Fryslân?

Mestverwerking Fryslân is dé mestverwerker als u op zoek bent naar mestkorrels van hoogstaande kwaliteit. De mestkorrels van Mestverwerking Fryslân zijn afkomstig uit een CO2-neutrale productieketen,  en is reuk- en ziektekiemvrij. Mestinname kan met en zonder contract. Wenst u een speciale samenstelling van de mestkorrels? Dat is geen probleem. Laat ons weten wat u nodig heeft en we gaan voor u aan de slag. Zo kunt u de samenstelling van de mestkorrels zelf bepalen. We kunnen u op dit terrein ook adviseren. Zo kunnen we een combinatieplan opstellen voor een bodemverbeteraar met een combinatie van bijpassende meststoffen. Onze mestkorrels zijn daarnaast een exporteerbaar product. Wilt u meer informatie over onze mestkorrels? Kijk dan op onze website. Hier vindt u niet alleen alle informatie over onze mestkorrels die u nodig heeft, maar ook een email-adres en telefoonnummers waarmee u ons altijd kunt bereiken om ons uw vraag te kunnen stellen. We vertellen u graag meer over onze mestkorrels en leggen u graag uit hoe wij onze mestkorrels produceren. We geven u graag persoonlijk advies en vertellen u alles over de mogelijkheden van onze mestkorrels. Zo bent u altijd goed geïnformeerd en kunt u eenvoudig de mestkorrels bij ons bestellen die u nodig heeft. We horen graag van u waar we u mee van dienst kunnen zijn!

​Over Mestverwerking Fryslân B.V.

Mestverwerkingsbedrijf Mestverwerking Fryslân is eeen professioneel en betrouwbaar bedrijf met verstand van zaken op het gebied van mestverwerking. Wij zijn gespecialiseerd in het verwerken van kippen-, varkens- en koeienmest. Mestverwerking Fryslân B.V. is gevestig in Wouterswoude maar is werkzaam in heel Nederland. Dagelijks rijden we het hele land door om langs boerderijen in heel Nederland mest op te halen. Deze mest wordt door ons opgehaald, verwerkt en doorverkocht. Wanneer u kiest voor Mestverwerking Fryslân levert dit u een aantal voordelen op. Wij zorgen bijvoorbeeld voor een strakke logistieke planning, een snelle aan- of afvoer van mest met eigen charters, een gegarandeerde afzet binnen een straal van 180 km, een grote opslagcapaciteit en, indien u wilt, een bedrijfsspecifieke berekening van de mestverwerkingsplicht. Waar in Nederland uw bedrijf ook is gevestigd, u kunt altijd rekenen op onze snelle en vakkundige service.

De mest die wij verwerken, verwerken wij tot een kwalitatief hoogstaand exportproduct dat op twee manieren kan worden toegepast. De organische meststof die wij leveren is geschikt voor akkerbouw en kan worden gebruikt als alternatief voor kunstmest. De compost van Mestverwerking Fryslân zorgt voor een goede bodemverrijking waar gewassen goed op groeien. Daarnaast kan de organische meststof goed worden gebruikt als biomassa voor biogasinstallaties. Wij garanderen u een hoge economische gasopbrengst.

Heeft u nog vragen over onze manier van werken, over onze producten of over regelingen als de mestverwerkignsplicht? U kunt altijd contact met ons opnemen als u een vraag heeft. We geven u graag antwoord. Zo kunnen we u bijvoorbeeld vertellen hoe u aan de mestverwerkingsplicht kunt voldoen en wat wij hierin voor u kunnen betekenen. Ook kunnen we u vertellen welke producten het meest geschikt zouden zijn voor hetgeen u wilt bereiken. U kunt ons bereiken door ons een e-mail te sturen of door ons te bellen. Kijk op onze website voor het telefoonnummer dat u nodig heeft. We horen graag van u wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen!