Meststof

meststof

Meststof verwerken

​Wist u dat uw mest kan worden verwerkt tot een organische meststof? Deze meststof is uiterst geschikt voor de akkerbouw. Organische meststof is namelijk een goede vervanger voor kunstmest en zorg ook nog eens voor bodemverrijking. Door de bodemverrijking kunnen gewassen erg goed groeien. Als tweede kan Mestverwerking Fryslân ervoor zorgen dat uw mest wordt verwerkt tot een andere kwalitatief exportproduct. Dit betreft biomassa voor biogasinstallaties. Het verwerken van mest heeft dus veel voordelen en kan goed hergebruikt worden! Als veehouder bent u namelijk verplicht om een deel van uw mest te verwerken. Mestverwerking Fryslân kan u daarbij helpen. Wij zijn een erkend en professioneel bedrijf op het gebied van mestverwerking. Wij kunnen mest ophalen in heel Nederland. Dit komt omdat wij beschikken over een strakke en georganiseerde logistiek. Daarnaast beschikken wij over veel opslagcapaciteit. Of u nou kippenmest of koeienmest heeft, bij ons kan u terecht! Wij vertellen graag de mogelijkheden om uw mest te verwerken.

Meststof verwerken bij Mestverwerking Fryslân

Mestverwerking Fryslân is bekend met die mogelijkheden om uw mest te laten verwerken. Wij zijn bekend met de dikke fractie (code 61) en het kopen en verkopen van VVO’s. Een VVO houdt in dat veehouders onderling de mestverwerkingsplicht overdragen. Heeft u voldoende land om mest te laten verwerken? Dan kunt u ervoor kiezen om een VVO te verkopen. U helpt dan een andere veehouder die niet in staat is om mest te verwerken. Andersom kan natuurlijk ook. Wanneer niet voldoende land heeft om mest te verwerken kan u een VVO kopen. Daarnaast kan Mestverwerking Fryslân u ook helpen met een driepartijen overeenkomst. Dit betekent dat er een veehouder, mestbewerker én verwerker erbij betrokken is. Op deze manier houdt u zich aan de regels van de mestverwerkingsplicht.

Mestverwerking Fryslân weet dat de plicht elke jaar wel bijgesteld of aangepast wordt. Wanneer u daar niet goed van op de hoogte bent, loopt u een kans op een boete. Dat wil Mestverwerking Fryslân voorkomen. Wij houden alles goed in de gaten en geven u deskundig advies indien nodig. Mestverwerking Fryslân heeft vele voordelen en kan veel voor u betekenen. Wij kunnen een gegarandeerde afzet binnen een straal van 180 kilometer bieden en stellen graag voor u een bedrijfsspecifieke berekening van de mestverwerkingsplicht op. Bovendien werken wij met eigen charters. Zo kunnen wij snelle aanvoer van mest en afvoer van verwerkte mestproducten realiseren. Wij zorgen voor een duurzaam evenwicht tussen mestafzet en mestproductie. Bent u enthousiast geworden? Wacht dan niet langer en profiteer van de voordelen van Mestverwerking Fryslân!