Meststoffen

Meststoffen

meststoffenZoekt u een bedrijf dat uw mest kan verwerkten tot organische meststoffen? Als veehouder bent u verplicht om een deel van uw mest te laten verweken. Mestverwerking Fryslân doet dat voor u. Wij weten dat de mestverwerkingsplicht elk jaar wel wordt bijgesteld en aangepast. Wanneer u dat niet weet, loopt u de kans op een boete. Dat wil Mestverwerking Fryslân natuurlijk niet. Wij verwerken uw mest op een verantwoorde manier tot een kwalitatief exportproduct. Uw mest kan zo worden hergebruikt op een andere manier voor uw bedrijf. Hierdoor is het voor u en voor ons voordelig! Wij kunnen uw mest verwerkten tot organische meststoffen. Deze meststoffen zijn goed voor de bodem van onder andere akkers. Onze compost zorgt ervoor dat de gewassen uitstekend kunnen groeien. Daarnaast kan uw mest worden gebruikt voor biogas. Voor biogas worden diverse soorten mest gebruikt. Wij kunnen namelijk kippen-, varkens- en koeienmest verwerken. De biomassa is geschikt voor biogasinstallaties. Biogas is een duurzame energiebron en daar is steeds meer vraag naar.

​Van mest naar meststoffen?

​Wij kunnen uw mest overal in Nederland ophalen. Wij hebben namelijk een groot netwerk en beschikken over een strakke logistieke planning. Daarnaast hebben we een grote opslagcapaciteit. Zo kunnen wij u garanderen dat wij al uw mest kunnen verwerken. Nadat wij uw mest hebben opgehaald wordt het verwerkt tot onder andere die organische meststoffen. Wij zijn bekend met drie mogelijkheden wat betreft mestverwerking. Ten eerste zijn wij bekend met VVO’s. VVO’s zijn onderlinge overeenkomsten tussen veehouders. U kunt zo de mestverwerkingsplicht overdragen of overnemen. Wanneer u bijvoorbeeld meer mest kan verwerken dan wettelijk nodig is, is het slim om een VVO te verkopen. Bent u niet in staat om mest te laten verwerken? Dan kan u een VVO inkopen. Ten tweede zijn wij ook bekend met de dikke fractie (code 61) en de driepartijen overeenkomst. Bij de driepartijen overeenkomst zijn de veehouder, mestbewerker en mestverwerker aanwezig. Wilt u meer informatie over deze mogelijkheden? Bel of e-mail ons. Wij leggen graag alle manieren uit en geven u deskundig advies.

​​Meststoffen en meer!

Mestverwerking Fryslân kan u afzet garanderen binnen een straal van 180 kilometer. Daarnaast beschikken wij over eigen charters. Hierdoor is het mogelijk om een snelle aanvoer van mest en afvoer van mest verwerkte producten te leveren. Een goede en betrouwbare service. Daar staat Mestverwerking Fryslân voor. Wij beschikken over veel kennis en delen deze kennis graag met u. Enthousiast geworden? Mestverwerking Fryslân staat voor u klaar!