Mestverwerkingsplicht

mestverwerkingsplicht

Mestverwerkingsplicht

Als veehouder bedrijf is het noodzakelijk dat u informatie krijgt over de mestverwerkingsplicht. Elk jaar wordt de mestverwerkingsplicht aangepast en bijgesteld. Mestverwerking Fryslân BV houdt u graag op de hoogte van deze veranderingen en kan u helpen op het gebied van mestverwerking. Als veehouder bent u verplicht om een deel van uw mest te laten verwerken. Dit zorgt voor een balans en duurzaam evenwicht tussen mestproductie en mestafzet. Heeft u een te laag mestpercentage? Dan loopt u kans op een boete. Mestverwerking Fryslân BV wil dat natuurlijk niet en helpt u graag. Mestverwerking Fryslân BV heeft voldoende ervaring en kennis opgebouwd om een betrouwbare en goede service aan te bieden. Wij zijn gespecialiseerd in het verwerken van verschillende mestsoorten. Of het nou Kippen-, varkens- of koeienmest is, bij ons kan het allemaal. Wij verwerken deze mest in een kwalitatief exportproduct. Dit exportproduct heeft vele functies. Het kan dienen als organische meststof voor op de akkerbouw. Deze meststof dient als een uitstekend alternatief voor kunstmest, want onze meststof zorgt voor goede bodemverrijking. Door deze bodemverrijking zullen uw gewassen uitstekend groeien. Daarnaast kan het verwerkt worden als biomassa voor biogasinstallaties met een hoge economische gasopbrengst.

Waarom de mestverwerkingsplicht?

Een deel van uw mest moet verwerkt worden. Doet u dit niet, dan loopt u kans op een boete. Mestverwerking Fryslân houdt zich hier graag mee bezig. Om u bijvoorbeeld te helpen kunt u een VVO Poule inschakelen. VVO Poule is een online platform dat is opgericht door Mestverwerking Fryslân en maakt het regelen van mestafvoer eenvoudig en makkelijk. Door VVO Poule profiteert u van alle voordelen die Mestverwerking Fryslân te bieden heeft, zoals snelle logistiek, de snelle aanvoer en de grote opslagcapaciteit. Beschikt uw wel over voldoende land als veehouder? Dan kunt u ervoor kiezen om een VVO te verkopen. Zo helpt u andere veehouders die niet genoeg land hebben voor mestverwerking. Door elkaar te helpen en te steunen ontstaat er een duurzaam evenwicht tussen mestproductie en mestafname. Deze balans is tevens het doel van de mestverwerkingsplicht.

​De mestverwerkingsplicht bij Mestverwerking Fryslân

Als veehouder kunt op 3 manieren de mestverwerkingsplicht in stand houden. Als mestverwerkingsbedrijf zijn wij bekend met de dikke fractie. Daarnaast kunt u ook bij ons mest verwerken via de driepartijen overeenkomst. In de driepartijen overeenkomst wordt de mest via een verwerker afgevoerd (DPO). Als derde kunt kiezen voor een VVO. Mestverwerking Fryslân is een erkend bedrijf in mestverwerking. Wij leveren u een betrouwbare en goede service. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, wij horen graag van u!