VVO kopen

vvo kopenBij Mestverwerking Fryslân kunt u een VVO kopen. Een VVO is een manier om als veehouder te voldoen aan de mestverwerkingsplicht. De mestverwerkingsplicht houdt in dat u als veehouder een bepaald percentage van uw mest moet laten verwerken. Dit kan op verschillende manieren. Een VVO kopen is daar een van. Het mestverwerkingsplicht heeft als doel een duurzaam en verantwoord evenwicht tussen mestafzet en mestproductie. Als mestverwerker kan Mestverwerking Fryslân daar een bijdrage aan leveren. Wanneer u een te laag percentage verwerkt moet u een boete betalen. De mestverwerkingsplicht wordt ieder jaar wel aangepast en bijgesteld. Om u daarvan op de hoogte te houden kan Mestverwerking Fryslân u bij helpen. Mestverwerking Fryslân biedt een online platform aan namelijk VVO Poule. VVO Poule is opgericht als functie om het regelen van de mestverwerkingsplicht te vereenvoudigen. Op dit platform staat een duidelijk overzicht van al uw overeenkomsten. Daarnaast kunt u ook altijd bij ons terecht voor vragen en informatie. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

​Een VVO kopen of verkopen?

​Beschikt u over te weinig land en kunt u geen mest laten verwerken? Door een VVO te kopen is dat verleden tijd. Met een VVO voldoet u aan de mestverwerkingsplicht en hoeft u niet bang te zijn dat u een boete moet betalen. Wanneer u over veel land beschikt en als u meer mest kunt verwerken dan dat u bij wet verplicht bent, dan is het verstandig om VVO’s te verkopen. Een VVO verkopen houdt in dat u de mestverwerkingsplicht overneemt van een veehouder die niet genoeg land heeft om het zelf te doen. U draagt als koper van de VVO de mestverwerkingsplicht over. Een VVO kopen of verkopen zorgt voor een balans. Een verantwoord en duurzaam balans waar de mestverwerkingsplicht naar streeft. Als verkopen steunt u en helpt u andere veehouders. Mestverwerking Fryslân levert hier graag een bijdrage aan en geeft u graag meer inzicht in de mogelijkheden van het kopen of verkopen van een VVO. 

​​Een VVO kopen bij Mestverwerking Fryslân

Mestverwerking Fryslân is een professioneel en erkend mestverwerker. Wij streven naar een betrouwbare en goede service en staan altijd klaar voor u. Wij zetten uw mest om in een kwalitatief exportproduct. Dit kan onder andere een biomassa zijn voor biogasinstallaties of een organische meststof die dient als alternatief voor kunstmest. Wilt u een VVO kopen of verkopen? VVO Poule is net als Mestverwerking Fryslân een betrouwbaar onderdeel van dit bedrijf. Onder erkenningsnummer NL 35931 verwerkt dit bedrijf mest conform de EG 1069/2009 verordening tot hoogwaardige export producten. Wij zien u graag bij Mestverwerking Fryslân!