VVO mest

VVO mest

vvo mestHet kiezen voor een VVO mest is dé manier om te voldoen aan de mestverwerkingsplicht. De mestverwerkingsplicht is voor alle veehouders verplicht. Het gaat om een balans tussen mestafzet en mestproductie. Het houdt in dat u, als veehouder, verplicht bent om een deel van uw mest die op het bedrijf wordt geproduceerd te laten verwerken. Mestverwerking Fryslân helpt u daar graag bij. Elk jaar wordt de mestverwerkingsplicht wel bijgesteld of aangepast. Wanneer u daar niet van op de hoogte bent, kan dat nadelig voor u zijn. Het grootste nadeel is dat u een boete moet betalen. Mestverwerking Fryslân wilt dat niet en geeft daarom u graag advies om u daarbij te helpen. Mestverwerking Fryslân is een professioneel en erkend bedrijf op het gebied van mestverwerking. Wij bieden u diensten aan die eenvoudig werken. Door  deze diensten kunt u efficiënt en snel de mestverwerkingsplicht regelen. Wij zijn een bedrijf die de mest ophaalt, verwerkt en vervolgens weer doorverkoopt. Uw mest wordt verwerkt tot een kwalitatief exportproduct. Het verwerkte mest kan namelijk gebruikt worden als organische meststof en als biomassa voor biogasinstallaties. De organische meststof werkt als vervanger van kunstmest en geeft bodemverrijking. Hierdoor zullen de gewassen uitstekend groeien. Werken met Mestverwerking Fryslân is niet alleen voor u voordelig maar ook voor andere!

VVO mest verkopen of kopen?

Bij Mestverwerking Fryslân kunt u ervoor kiezen om VVO mest te kopen of te verkopen. Heeft u bijvoorbeeld voldoende land voor uw mest? Dan kunt u ervoor kiezen om de mestverwerkingsplicht over te nemen van een andere veehouder. Deze veehouder heeft bijvoorbeeld te weinig land. Genoeg mest laten verwerken is namelijk niet bij elke veehouder mogelijk. Ook andersom is het mogelijk. Bent u een veehouder die niet genoeg capaciteit heeft om mest te laten verwerken? Door een VVO mest te kopen kunt u toch voldoen aan de mestverwerkingsplicht. Om alle overeenkomsten goed in orde te krijgen en een duidelijk overzicht te bieden heeft Mestverwerking Fryslân VVO Poule opgericht. VVO Poule is online en helpt u op een eenvoudige en snelle manier de mestverwerkingsplicht te regelen. Door VVO Poule hoeft u zich niet druk te maken dat u een te laag percentage mest verwerkt. Mestverwerking Fryslân staat hier u graag bij en geeft advies indien nodig.

​Over Mestverwerking Fryslân

Mestverwerking Fryslân is een erkend bedrijf die op verschillende manieren u kan laten voldoen aan de mestverwerkingsplicht. Bent u benieuwd naar de andere mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over ons bedrijf en de diensten die wij leveren. Mestverwerking Fryslân levert een goede en betrouwbare service.