VVO

vvoEen VVO is een manier om uw mest te laten verwerken. Als veehouder bent u namelijk verplicht om een deel van uw mest dat geproduceerd wordt op uw bedrijf te verwerken. Mestverwerking Fryslân weet dat de mestverwerkingsplicht elk jaar bijgesteld en aangepast wordt. Wanneer u daar niet van op de hoogte bent, ontstaat er de kans dat u een te laag percentage verwerkt en de kans loopt op een boete. Mestverwerking Fryslân wilt dat natuurlijk niet en biedt daarom diverse manieren aan om uw mest te laten verwerken. De mest die door Mestverwerking Fryslân wordt verwerkt gaat als kwalitatief exportproduct de deur uit. Dit product dient als organische stof voor de akkerbouw of als biomassa voor biogasinstallaties. De compost die wij bieden is uitstekend voor het groeien van gewassen. Daarnaast bieden wij nog veel meer aan op het gebied van mestverwerking. Bent u nieuwsgierig? Neem een kijkje op onze website of neem contact met ons op. Wij vertellen u graag meer!

​VVO kopen en verkopen?

Wanneer u over voldoende land beschikt en meer mest kan verwerken dat wettelijk verplicht is kan u een VVO verkopen. Dit houdt in dat veehouders onderling de mestverwerkingsplicht overdragen. Met deze overeenkomst spreken landbouwers af dat de ene landbouwer de verwerkingsplicht van de andere landbouwer overneemt. Zo helpt u een veehouder die niet de mogelijkheid heeft om mest te verwerken. Dit is ook het doel van de mestverwerkingsplicht. De inzet van deze wetgeving is om een duurzaam evenwicht te houden tussen mestafzet en mestproductie. Mestverwerking Fryslân biedt daarnaast ook VVO Poule aan. VVO Poule is een online platform die u helpt met het regelen van de mestverwerkingsplicht. VVO Poule is een betrouwbaar onderdeel van Mestverwerking Fryslân. Ook bieden wij naast VVO Poule ook twee andere manieren om uw mest te laten verwerken. Onder andere kunt u kiezen voor de dikke fractie (code 61) of voor de driepartijen overeenkomst. Wij leggen u graag de verschillen uit.

VVO en méér bij Mestverwerking Fryslân!

Mestverwerking Fryslân heeft veel ervaring en kennis opgedaan over mestverwerking. Wij werken elke dag met veel expertise. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor eventuele vragen. Wij geven u graag informatie en kunnen, indien nodig, deskundig advies geven. Bovendien heeft Mestverwerking Fryslân veel meer te bieden dan alleen mestverwerking: wij hebben een strakke logistieke planning, veel opslagcapaciteit en snelle en aanvoer van mest en afvoer van verwerkte mestproducten. Dit komt omdat wij beschikken over eigen charters. Daarnaast garanderen wij afzet binnen een straal van 180 kilometer. Wat kunnen wij voor u betekenen?