VVO’s

vvo'sMestverwerking Fryslân kan u helpen met het kopen of verkopen van VVO’s. VVO’s zijn overeenkomsten die een bijdrage leveren aan de mestverwerkingsplicht. De mestverwerkingsplicht is verplicht voor veehouders. Het houdt in dat elke veehouder een deel van zijn of haar mest moet verwerken die geproduceerd is op het bedrijf. Wordt deze plicht niet voldaan? Dan krijgt de veehouder een boete. Mestverwerking Fryslân vindt dit zonde en wil dit graag voorkomen. Wij zijn bekend met drie verschillende manieren die u helpen. De eerste is de dikke fractie (code 61), daarnaast is er ook de driepartijen overeenkomst. De driepartijen overeenkomst houdt in dat dat er een overeenkomst is binnen drie partijen: een veehouder, een mestbewerker en een mestverwerker. Als derde manier zijn er de VVO’s. De VVO’s zijn overeenkomsten tussen verschillende veehouders. Mestverwerking Fryslân vertelt u hier graag meer over. 

VVO’s bij Mestverwerking Fryslân

VVO’s kunnen verkocht of gekocht worden. Bent u een veehouder en heeft u niet de capaciteit om uw eigen mest te laten verwerken? Dan kan u ervoor kiezen om een VVO te kopen. Wanneer u een VVO koopt draagt u de mestverwerkingsplicht over aan een andere veehouder. Deze veehouder heeft genoeg land om mest te verwerken en kan meer mest verwerken dan hij of zij verplicht is. Dit werkt dus ook andersom. Wanneer u, als veehouder, voldoende land in bezit heeft is het een slimme zet om VVO’s te verkopen. Op deze manier levert u een bijdrage aan het duurzaam en verantwoord evenwicht. Deze balans is tevens het doel van de mestverwerkingsplicht. Mestverwerking Fryslân helpt u hier graag bij en heeft VVO Poule opgericht. VVO Poule is een betrouwbaar initiatief van Mestverwerking Fryslân. VVO Poule heeft als functie om het regelen van de mestverwerkingsplicht te vereenvoudigen. Dit platform zorgt ervoor dat het voor veehouders zo eenvoudig mogelijk is om de mestverwerkingsplicht te regelen. 

VVO’s en de voordelen van Mestverwerking Fryslân

Naast het profijt van VVO Poule heeft Mestverwerking Fryslân nog meer voordelen. Mestverwerking Fryslân heeft een strakke en georganiseerde logistiek, wat zorgt voor kostenbesparing. Daarnaast heeft Mestverwerking Fryslân een snelle en aanvoer van mest en afvoer van verwerkte mestproducten met eigen charters, een grote opslagcapaciteit én maakt Mestverwerking Fryslân speciaal voor u een specifieke berekening voor uw bedrijf van de mestverwerkingsplicht. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de voordelen van Mestverwerking Fryslân? Bel of e-mail ons. Wij staan u graag te woord. Wilt u meer informatie over VVO Poule of wilt u persoonlijk advies? Mestverwerking Fryslân staat voor u klaar!